keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Bumbleride Indie Twin kokemuksia

Raskauden puolivälissä pääsin sukeltamaan taas vaunuviidakon syövereihin.
Miehet kun rupeaa heti hyvän syyn tullen katsomaan parempaa autoa, niin tämä mamma alkaa mahdollisuuden tullen bongailemaan heti uusia kärryjä. Päätettiin heti, että uudet vaunut on asia mistä ei tingitä, koska ne ovat jokapäiväinen työvälineeni kotiäitinä ja minulle on tärkeää, että vaunut helpottavat arkea ja ovat sellaiset mistä pidän. Pohdinkin, että olisiko järkevin hankinta vauvan tuloa ajatellen uudet näppärät yhdistelmät ja seisomalauta taaperolle, vai rehelliset tuplavaunut.

Nyt tuplavaunuelämää onkin takana kohta pari kuukautta ja ajattelin hieman jakaa käyttökokemuksia meidän nappihankinnasta, Bumbleriden Indie Twineistä.

Ensinnäkin meille on heti osoittautunut ehdottoman hyväksi ratkaisuksi, että ostimme tuplat, emmekä menneet yhdistelmä + seisomalauta - kombolla näin pienen taaperon kanssa.
Eläväisen, ja enemmän tai vähemmän uhmaisen taaperon kanssa voisi olla haastavaa, jos häntä ei välillä saisi istumaan kiinni vöihin. Meillä myös nukutaan päiväunet vieläkin vaunuissa parhaiten ja muutenkin on mielestäni kätevää että en ole esikoisen päikkäriaikaan sidottu kotonaoloon, vaan voin laittaa hänetkin nukkumaan rattaisiin.

Kun päädyimme tupliin, seuraavaksi mietin, että hankitaanko päällekkäiset vai rinnakkaiset tuplat. Koska emme asu kaupungissa ja kulje pääsääntöisesti julkisilla, kallistuin rinnakkain istuttavien tuplien kannalle. Emme tarvitse mahdollisimman pieniä ja kompakteja cityvaunuja ja sen sijaan näin hyvänä asiana rinnakkaisissa sen, että ne ovat a) tilavammat ja lapset mahtuvat niihin pitempään b) myös taaperon saa vaunuihin nukkumaan vaaka-asentoon, jolloin voin olla liikenteessä molempien päiväuniaikaan c) ajattelin että rinnakkaisissa lapset luultavasti viihtyvät paremmin, kun toisen ei tarvitse istua alla "piilossa" d) paremmat vaunulenkeillä e) tavarakorin ansiosta mukaan saa enemmän tavaraa.

Rinnakkaisten tuplien vertailussa, mielestäni parhaiksi ehdokkaiksi nousivat, Bugaboo Donkey, Bumbleride Indie Twin, Easywalker Duo Plus ja Mountain Buggy Duet Evo. Bugaboot puolestaan putosivat muihin nähden kaksinkertaisen hintansa puolesta pois ja Bumbleridet keräsivät eniten plussia jäljellejääneiden, suhteellisen samankaltaisten ehdokkien joukosta.Käyttökokemuksia:

- Sirot, kevyet ja ketterät.
Alkuun olin luulossa, että kaikki tuplavaunut ovat isoja, kankeita ja kömpelöitä valtamerilaivoja, mutta Bumbleridet ovat yllättäneet minut täysin. Ne ovat tupliksi kevyet ja siron kokoiset, sekä kääntyvien etupyörien ansiosta ketterät. Itseasiassa, näillä on helpompi puikkelehtia vaatekaupassakin, kuin meidän edellisillä nelipyöräisillä Teutonian yhdistelmillä. Lähden kaupungillekin mieluummin kahden kanssa tuplilla, kuin matkaratas + kantoliina - kombolla, koska olen huomannut että renkaiden etäisyys pituussuunnassa on merkittävämpi asia ketteryyden kannalta kuin vaunujen leveys. Meidän Britax Mobile -matkiksien renkaiden etäisyys pituussuunnassa on suurempi, kuin Bumbleridien, joten rattaiden kääntymissäde on tuplissa pienempi ja näin koen leveämmät tuplat ketterimmiksi, kuin kapeat matkarattaat. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun tekee vaunuhankintaa. Ja vaikka nämä ovat tupliksi kevyet, niin ovathan nämä aika raskaat ylämäkeen työntäessä, rattaiden oma 15kg paino + lapset ja tavarat.

- Pieni koko
Bumbleridet ovat tupliksi kapeat, mikä oli myös tärkeä pointti päätyessämme Bumblerideihin. Vaunut ovat 76 cm leveät, mikä on myös pyörätuolistandardi, jolloin vaunujen maksimileveys ei ylitä pyörätuolin leveyttä, jonka ansiosta olen mahtunut vaunujen kanssa lähes kaikista ovista. Hyvää on myös se, että vaunujen rengastenvälinen etäisyys leveyssuunnassa, ei ole suurempi, kuin mitä niiden päällä oleva istuinosa, niinkuin useimmissa vaunuissa tuppaa olemaan. On helppo kulkea vaunujen kanssa, jotka ovat ylhäältä alas renkaisiin saakka "yhtä leveät", eikä kulku tökkää siihen että vaunut jäävät kinnaamaan oviaukkoihin ja kauppojen hyllyihin renkaista.
Vaunut ovat myös helppo kasata, mutta kovin pieneen tilaan ne eivät kasattuna mene. Kuljetamme vaunuja kohtalaisen usein autossa ja ainakin farmariin ne mahtuvat hyvin, jopa matkatavaroillekin jää reilusti tilaa.

- Kulkevat hyvin
Jousituksen ja neljän ison ilmakumirenkaan ansiosta vaunut kulkevat joka paikassa, ne rullaavat hyvin asfaltilla ja ovat näppärät ketteryydensä ansiosta myös kaupungissa, mutta kulkevat hienosti myös hiekkateillä ja hankalammassakin maastossa. Olen vaunuillut jopa metsässä, eivätkä juuret ja epätasainen alusta tuottaneet mitään ongelmaa. Pitkillä vaunulenkeillä on kätevää että etupyörät saa myös helposti lukittua, koska ilman lukitusta etupyörät alkavat juostessa väpättämään. Säädeltävän työntöaisan ansiosta työntökorkeuden voi säätää erikokoisille työntäjille.

- Näppärä istuinosa
 Näissä vaunuissa on ehdottomasti plussaa, että näihin saa vauvalle kovan erilliseen vaunukopan, jonka saa työntäjään päin. Minulle tämä kova vaunukoppa ja näköyhteys vauvaan on tärkeä plussa. Vaunukoppa on helppo irrottaa ja laittaa takaisin, jolloin nukkuvaa vauvaa on helppo siirtää ulkoa sisäsälle ja päinvastoin. Kova koppa toimii meillä myös reissuilla vauvan matkasänkynä. Vaunukoppa on kuitenkin sen verran kapea, että vauva ei siinä aivan hirveän pitkään mene, etenkään jos vaunuvaihe osuu talveen, jolloin koppaan pitää mahtua myös lämpöpussi ja toppavaatteet.
Ratasosan istuinkankaat voi jättää kopan alle, mutta itse koin että puhtaanapidon ja ulkonäön kannalta oli kivempi irroittaa ne toiseltapuolelta vaunukoppavaiheen ajaksi. Kankaat oli helppo irroittaa, jolloin ne ovat myös helppo tarvittaessa pestä koneessa.
Itse pidän koppaa oikealla puolella, jolloin minusta vauvaa on helpompi hoitaa.
Ratasosa on näppärä ja pidän siitä että selkänojaa voi säätää portaattomasti ja siitä, että sen saa myös täysin istuvaan ja täysin vaakaan asentoon. 

Ratasosassa on viisipistevaljaat, joita on helppo säätää ja jotka toimivat yksinkertaisella periaatteella.
Ratasosassa on myös etukaari, josta tosin puuttuu haararemmi minkä takia meillä taapero pääsee turhan helposti pois. Jalkatuet ovat säädeltävät, mutta niitä ei saa täysin alas mikä tuo hitusen miinusta. Rattaiden kuomut ovat tilavat ja ne saa tarpeeksi alas, jolloin ne suojaavat hyvin auringolta ja tuulelta.

-Suuri tavaratila
Etenkin kahden lapsen kanssa liikkuessa, tavaraa on vääjäämättä aika paljon mukana. Tavaratila vaunujen alla on todella iso, mutta aukko josta tavarat sujautetaan tavaratilaan on hieman ahdas. Pari ruokaostoskassillista mahtuu kyytiin, mutta ne pitää vähän taiteilla sisään tavarakorin aukosta.

-Ulkonäkö
Ulkonäköasiat on aina vähän makuasioita, mutta minusta nämä tuplat ovat yksinkertaiset ja kivannäköiset. En pidä kauheasti useimpien tuplien ulkonäöstä, mutta nämä miellyttävät kovastikin omaa silmääni. Kuoseissa on tosin vain muutama värivaihtoehto, mikä on vähän tylsää, mutta ainahan tekstiileillä voi luoda piristystä.

-Lisäosat
Vaunuihin saa helposti kiinni naksauttamalla monet yleisemmät turvakaukalot. Rattaiden omaa isoa sadesuojaa en ostanut, koska se on paksua läpinäkyvää muovia ja vie hirmuisen ison tilan ja hankintalistalla olisikin nyt jotkut erilliset, helpostikuljetettavat ja pieneen tilaan menevät tavalliset vaunun sadesuojat.
Kaikenkaikkiaan olemme kumpikin oltu todella tyytyväisiä meidän tuplavalintaan ja voin erittäin lämpimästi suositella näitä muillekkin. Nämä ovat olleet todellinen arjenpelastus ja mulla ei ole näistä tähänmennessä oikeastaan mitään huonoa sanottavaa. Pieniä miinuksia toki löytyy, mutta ne ovat vain pieniä parannusehdotuksia. On toki paljon hyviä vaunuja olemassa, mutta näissä Bumblerideissa on paljon juuri niitä piirteitä, mitä monet tupliltaan hakevat ja omassa vertailussa nämä tuplat saivat eniten plussia, koon, keveyden, käytännöllisyyden ja muiden yksityiskohtien puolesta. Minulle välillä tulee kysymyksiä meidän tuplista, joten toivottavasti näistä käyttökokemuksista olisi jollekin hyötyä vaunuhankintojen äärellä.
4 kommenttia:

 1. Heippa! Kiitos tästä postauksesta - nämä samat rattaat meillekin hommattu odottamaan vauvan syntymää loppuvuodesta. Vähän arveluttaa se talvivauvan mahtuminen koppaan, mutta toivottavasti jotenkin mahtuu. Nämä vaikuttavat muuten niin loistavalta valinnalta meidän tarpeisiin.

  Löysitkö jo sopivan sadesuoja-ratkaisun? Itse pohdin tätä parhaillaan - se yhtenäinen, läpinäkyvä oma suoja ei oikein houkuta, niin olisiko joku muu ratkaisu hyvä?

  Kiitti sulle kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii ja kiitos että pidät ja onnea talvivauvasta :)
   Uskoisin että mahtuu ihan hyvin pieni vauva vaikka toppavaatteineen ja lämpöpusseineen. Nyt alkaa hiljalleen olemaan Iisakille tuo koppa vähän sellanen ettei oo tilaa kauheasti, joten veiklaan että parin kuukauden päästä jää hiljalleen pieneksi mutta sitten jo siirtyykin ratasosaan, jonka saa portaattomasti säädettyä sopivan kallelleen ! Että luulisin että teillä sitten kevättäkohden kun vaateyus vähenee niin mahtuu vielä hieman jo isompikin vaunuikäinen ihan hyvin :)

   En löytänyt sadesuojaratkaisua, en itseasiassa kovasti ole enää etsinytkäään kun ei ole tarvinut sateella näitä käyttää ja pienellä sateella/tihkuttelulla tuo kangas kyllä pitää vettä ja säilytetty sisällä niin että ne muutamat kerrat kun vähän kastunut niin on saanu kuivaa kunnolla. Vaunuosaam mallasin sellasta ihan perus pikku piia sadesuojaa, siihen menee ihan tavallinen, ratasosaan sellanen ei hyvin sovi.
   Syksyä varten sateisemmille säille täytyisi kyllä keksiä rataspuoleenkin sadesuoja. Voin siten kertoa täällä minkä siihen keksin. :)

   Poista
 2. Hei! Oletko pessyt kankaita vielä? Pystyykö vaunukopan kankaita irrottamaan ja pesemään? Kiitos jos viitsit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei en ole itseasiassa vielä pessyt, on pysyny hyvänä kun on rätillä vaan pyyhkinyt. Ainakin ratasosan kankaat voi käsittääkseni irrottaaa ja pestä, mutta luulen että kovan vaunukopan kankaita ei saa irti.

   Poista