Meidän tarina


Tämän ajatustyöstämön takaa löytyy Venla, 25v kolmen pienen lapsen äiti.
Perheeseemme kuuluu isoveikka, pikkuveikka, sekä joulukuussa syntynyt pikkusisko.
Olemme tutustuneet mieheni kanssa reilu kymmenen vuotta sitten ja häitämme juhlittiin 2011.
Kotiäitinä olen nyt neljättä vuotta, mieheni kohta valmistuessa opinnoistaan työelämään.
Itselläni on viulunsoitonopinnot tauolla ammattikorkeasta, sekä lukion jälkeen taskusta löytyy myös hiusmuotoilijan tutkinto. Hiukset ovatkin edelleen vapaa-ajan harrastukseni ja musiikista haaveilen tulevaisuuden ammattia. Tällähetkellä kuitenkin luon täyspäiväisesti uraani äitinä ja blogini kertoo näistä ihanan intensiivisistä vuosista, kun lapset ovat pieniä ja äitinä kohtaan jatkuvasti arjessani uusia haasteita, samalla kuitenkin oivaltaen elämästä joka kerran hieman enemmän.

Blogini tarina alkoi vauvanmatka-nimisen blogin myötä loppuvudesta 2012, kun aloin odottamaan esikoistamme. Odotus ja vauva-aiheinen blogi sai pian jatkoa pikkuveikan ilmoittaessa tulostaan. Hiljalleen kuitenkin, vauvanmatka, muuttui äidin kasvumatkaksi vanhemmuuden kasvukipujen, pakahduttavien onnen, sekä antoisien oivaltamisen hetkien äärellä. Niin syntyi kasvupaikalla, jolla koen äitinä olevani ja kasvavani yhdessä lastemme ja elämäntilanteemme myötä. Tätä matkaa saamme tässä blogissa seurata, itsekin jännityksellä odottaen mitä mietteitä uusi huominen tuo aina tullessaan. ------------------  Taustaa  ------------------


 Olen kokenut vaikean raskauden, synnytyksen, sekä vauva-ajan esikoisen kohdalla, joka otti elämäänsä vauhtia teho-osastolta ja kärsi sittemmin myös hankalasta refluksista, munuaisaltaiden laajentumista, sekä allergioista. Vauva-aika oli kaiken ihanan lisäksi sumuinen, äärettömän väsynyt ja huolien värittämä. Näistä aiheista olen kirjoittanut mm. täällä ja täällä

Pikkuveikan syntymä puolestaan heitti meidät syvään veteen, arjen raakuuden iskiessa vastaan kahden pienen lapsen vanhempina. Siitä huolimatta pikkuveikan vauva-aika oli kuitenkin ihana, toisenlainen ja voimaannuttava, kaiken sujuessa hyvin ilman vastoinkäymisiä. Hän oli oikeastaan mitä tyytyväisin ja helpoin vauva.

..Äiti ei kuitenkaan päässyt helpolla, sillä hän huomasi olevansa aivan uudenlaisen ja kasvattavan elämänvaiheen edessä itse, potiessaan oman väsymyksensä sekä inhimillisyytensä äärellä.

Kahden lapsen vanhemmuuteen kasvukipuilun jälkeen ja uuden nelihenkisenä stratatun elämänvaiheen seestyttyä omiin hyviin uomiinsa, aloin pian odottamaan perheemme kuopusta. Kolmannen lapsen odotuksesta herättämistä mietteistä kirjoittelin mm. täällä ja täällä

Odotus sujuikin alkuun leppoisasti, mutta vaikeutui reippaasti loppua kohden kärsiessäni kuukausien unettomuudesta sekä ennenaikaisista supistuksista yhdistettynä tiivistahtiseen pikkulapsiperhearkeen. Äidin oli valitettavan tilanteen edessä huilattava, joten isi jäi kotiin päästäksemme takaisin arjen etukenoon.

Kovasti kaipaamamme pikkusisko syntyi joulukuussa 2016 ja nyt elämme uutta vauvavuotta, onnellisina kolmen pienen lapsen vanhempina. Mielenkiintoista nähdä minkälaisen uuden, ihmeellisen ja jännittävän vaiheen äärelle olemme tälläkertaa tulleetkaan.

Tulevaa kohden suuntaamme rauhallisin ja luottavaisin mielin, siunattuina siitä onnesta, mitä lapsissamme olemme osaksemme saaneet. Että jos tämä elämänvaihe usein verottaakin ja hioo niitä omia kulmia kasvattaen ainakin itseäni ihmisenä että vanhempana, niin pohjattoman paljon enemmän se antaa takaisin.

Tervetuloa seuraamaan tämän tarinan jatkumista!

- Venla


Kuvat: Minttu Saarni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti