tiistai 13. tammikuuta 2015

Tuplat vai ei?

Tässä oon mutustellut vaikeaa pohdintaa, hankkiakko tähän taloon uudet hyvät yhdistelmät+seisomalauta ja ehkä tarvittaessa käytettynä jotku päällekkäiset halvat tuplat, vaiko panostaa sitten vain niihin rinnakkaisiin yhdistelmiin.
Päätöstä hankaloittaa hieman se, että emme ole varmoja meidän asuinpaikasta sitten, kun meillä on sekä vastasyntynyt että 1v8kk ikäinen taapero.
Varmaa kuitenkin on, että on ne pääsääntöiset menopelit mitkä tahansa, niihin panostetaan.
Koen että näppärät ja käytännölliset vaunut on kotiäidin työväline, koska niitä tarvitaan niin paljon evridei.


YHDISTELMÄT:

Toimiva vaihtoehto voisi olla panostaa hyviin ja monipuolisiin yhdistelmiin, joihin sitten hankkia seisomalauta esikoiselle. En halua turhaan isoja ja leveitä tuplia, joten ajatus houkuttelisi pärjätä mahdollisimman pitkälle yksösvaunuilla. Olisi kätevää, että vaunut menisivät nytten ja myöhemminkin esikoisella rattaina ja vauvalla kovan vaunukopan kanssa vaunuina sekä vaunuajan jäädessä taakse kuopuksen rattaina.
Vaunujen pitää olla sirot ja mennä pieneen tilaan, koska kuljemme paljon myös autolla, joten vaunuja pitää voida kuljettaa takaboxissa niin että sinne mahtuu muutakin. Tähän olisi hyvä ratkaisu matkarattaat, joihin saa myös vaunukopan, mutta koska emme asu kaupungissa ja haluan myös että vaunut kulkevat muuallakin kuin asfalttiteillä, normi matkikset eivät ole vaihtoehto.
Eli, pienet, sirot, kääntyvät etupyörät, jousitus ja ilmakumirenkaat tulisi löytyä.

Kaiken vertailun jälkeen olen löytänyt kolme vaihtoehtoa, joista yksi on ylitse muiden.

Britax - B Motion


+ sirot ja pieneen tilaan menevät jykevät matkikset
+ ketterät kääntyvien etupyörien ansiosta
+ jousitusta löytyy
+ sekä ilmakumirenkaat
+ saa kovan vaunukopan
+ sekä britaxin turvakaukalon
+ ulkonäkö
+ säädettävä työntöaisa
(+meillä kokemusta B Agileista, joista on tykätty, erona ja miinuksena jousituksen puute ja kovat renkaat, eli eivät toimi todellakaan muualla kun kaupungilla, joten siksi nämä kalliimmat Agilet)

- jos vaunuja haluaa muunnella vaunuista rattaiksi esikoista varten, täytyy kankaat laittaa takaisin, eli ei erillistä paikalleen naksautettavaa ratasosaa
- näihin ei saa googletuksen perusteella kovin näppärästi seisomalautaa eikä esikoinen mahdu seisomaan työntöaisan ja vaunukopan väliin

--> Tuskin siis toimivin vaihtoehto, mutta jos meillä olisi vain yksi lapsi tai isompi ikäero, niin ehdottomasti harkitsisin.Brio - Smile+ sirot ja pieneen tilaan menevät yhdistelmät
+ ulkonäkö 
+ kääntyvät etupyörät
+  kova vaunukoppa joka naksauttamalla kiinni
+ ratasosa joka naksauttamalla kiinni
+ brion turvakaukalon saa myös kiinni
+ helppo muunnella vauvan tai esikoisen käyttöön ilman että tarvii kankaita irrotella
+ mm bumbleriden seisomalauta käy näihin
+ säädettävä työntöaisa
+ iso tavarakori

- kallein vaihtoehto ja huonosti löytyy käytettynä

Briolla olisi myös Smilestä vanhempi malli: Sing, mutta karsin sen jo vaihtoehtona pois, koska meillä on tarvetta sekä kaupunki, että maasto, että ympärivuotiseen käyttöön, eikä Singeissä ole jousitusta eikä ilmakumirenkaita, jolloin ne eivät ole meille vaihtoehto, joskin olisivat paljonkin edullisemmat.

--> Näihin Smileihin varmaan päädytään, jos päädytään panostamaan yhdistelmiin. Näissä olisi siis vaunu + seisomalauta-kombo mahdollinen, tai eskoinen ratasosaan ja vauva kantoliinaan vaihtoehto.
Luultavasti näiden lisäksi ostaisimme myös Phil&Tedsin päällekkäinistuttavat yhdistelmät käytettynä sellaista tarvetta varten, kun pitää olla kahden lapsen kanssa reissunpäällä niin että pitää saada molemmat pidettyä kiinni istumassa.


TUPLAT

Kovan pohdinnan jälkeen tulin tulokseen, että meille tulee vierekkäinistuttavat tuplat, mikäli tulparattaisiin päädymme panostamaan. Syynä tähän se, että ne ovat jykevämmät mm vaunulenkeillä, lapsilla on enemmän tilaa ja se ennenkaikkea, että vauvan saa kovaan vaunukoppaan ja työntäjään päin.
Päälekkäisissä tuplissa arvelutti lasten viihtyvyys ja se että haluan ehdottomasti vauvan vaunukoppaan ja näköyhteyden.

Vaihtoehtoja oli monia: Bugaboo Donkey (karsiutui pois hintansa vuoksi), Easy Walker - Duo Plus, Mountain Buggy - Duet Evo ja Bubmleride - Indie Twin. Nämä kolme jälkimmäistä ovat hyvin samankaltaisia keskenään, mutta pikkuyksityiskohtien, kuten ulkonäkö, leveys, keveys ja mututuntuman ansioista sitten vaihtoehdoista parhaaksi valikoitui Bumbleridet ja päätin etten muita enää edes harkitse että pääsen tässä vaunuviidakossa eteenpäin haha.
Päällekkäisitä tuplista arvoin Phil&Tedsin lähinnä eri mallien välillä. Pohdinnassa olivat myös Oyster Maxin sisarusrattaat, mutta ne eivät ole meille vaihtoehto jousituksenpuutteen takia. Eli tässä mun suosikit:

Bubmleride - Indie Twin

+ suhteellisen pienet, sirot ja keveät tupliksi
+ ulkonäön puolesta Bugaboon jälkeen kivoimmat
+ kääntyvät isot etupyörät jonka ansiosta tuntui tosi näppäriltä
+ näihin saa pikkuvauvalle kovan vaunukopan
+ kulkee varmasti joka maastossa
+ säädettävä työntäaisa
+ lapset saa myös työntäjään päin
+ iso tavarakori

- mahtuu huonosti takaboxiin
- arveluttaa miten näppärät bussissa, kaupoilla ja junassa (?)
- melko tyyriit nämäkin

--> Näihin kuitenkin päädyttiin, jos tupliin panostamme ja olisin kyllä tosi tyytyväinen näihin.Phil and Teds - Navigator v2

+ todella pienet, sirot ja kompaktit vaunut tupliksi
+ ulkonäkökin ihan mukava
+ kääntyvä etupyörä
+ jousitusta löytyy sekä ilmakumirenkaat
+ menee todella pieneen tilaan autossa
+ varmasti myös erittäin näppärät kaupungilla, junassa ja julkisissa

- alle puolivuotias matkustaa sisaristuimen alla olevassa luukussa, joka vaikutti tosi ahtaalta ja voisin kuvitella että se on myös kesällä kuuma ja lapseen ei saa myöskään näköyhteyttä, tämä tuskin satunnaisemmassa käytössä minua häiritsee
- esikoinen on sisaristuimessa päällä istuma-asennossa, silloin kuin kyydissä on alle puolivuotias siellä luukussa, joten tuskin päiväunet sujuvat esikoiselta näissä vaunuissa, eli siksi eivät vaihtoehto jokapäiväisiin tarpeisiimme
- ei tunnu myöskään miltään varsinaisilta vaunulenkkivaunuilta verrattuna bumblerideihin tai brioihin
- mietityttää miten toinen lapsista viihtyy sisaristuimessa alhaalla
- ei tavaratilaa, kun toinen lapsi alhaalla sisaristuimessa

--> Nämä kuitenkin ovat meille hyvä vaihtoehto olla varalla ja satunnaisessa käytössä, jos meillä olisi pääsääntöisessä käytössä ne hyvät yhdistelmät. Nämä etsittäisiin käytettynä, kunnolla sun muulla ei niin väliä. Hintakin lähentelee samaa luokkaa jos ostaisi Briot + käytettynä nämä, kun sitten ostaisi ne pelkät Bumbleridet.


Eli, jotkin näistä meille päätyvät: Briot/Bubmleridet/Phil&Tedsit.
Sen kun saan vain ratkaistua, että tuplat vai ei?

Mielelläni kuulen kokemuksia ja mielipiteitä toimivista ratkaisuista, sekä perusteluja niihin :)2 kommenttia:

 1. Kiva perusteellinen postaus!
  Rupesin nyt miettii ku Ida on nyt sen ikäne, ku Eevert on vauvan syntyessä, ni kyl taaperoki tarvii istumapaikan. En usko et uhmatuhmaa saa pidettyy aina nätisti siinä seisomalaudalla, ne on pakko välillä köyttää kii rattaisiin! Haha!

  (Näin ei millään kokemuksella) suosittelen teille vierekkäin istuttavia ja että jätätte nykyiset matkikset jos joskus ootte vaan toisen lapsen kaa liikenteessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tosi hyviä pointteja. :) Joo tota uhmista oon miettinyt.. huhu. Tosin meidän liikuskelu nyt lähinnä olis puistoon, rannalle ym joten jos yhdistelmä+seisomalautakombo olis niihin riittävä, ni sitten sellaset kaupunkireissut ja muut isommat reissut tehtäis navigatoreilla, jolloin molemmat saa istumaan nätisti alas.

   Kaiken tän toki ratkaisis noi Bumbleridet enkä ees miettisi muuten, mutta miten ihmeessä kuljetetaan ne autossa jne, mahtuukoha niillä junaan, kun kesällä liikun junalla paljon yksin muksujen kaa (?) :D
   Just thinking.

   Poista